RANDEVU AL
RANDEVU AL
Yazar Onur

Gelinlikler Nasıl Saklanmalı?

Gelinlikler Nasıl Saklanmalı?

Düğün günü için geri sayım başlarken stres ve gerginlik de aynı oranda artıyor. Bu stres içinde gelinlerin gelinlik seçmesi zor olacağından gelinlik seçmeye en az 3-4 ay öncesinden başlanıp düğüne 15 gün kalana kadar gerekli düzenlemelerin yapılması, dikiminin bitmesi gibi işlemlerin başlaması en ideal zamandır. İşlerinizi ne kadar önceden halletmeye başlarsanız o kadar rahat gelin ve damat olarak keyifle düğüne hazırlanırsınız. 

Gelinlik seçimleri oldukça hassas yapılıyor. Son dakika yaşanan aksilikler ve tedirginlikler ile uğraşmamak için gelinlik işini ilk önce halletmenizi öneriyoruz. Gelinliği 15 gün önce bitmiş haliyle denemek hem içinizin rahat etmesi açısından hem de olası aksiliklere karşı önlem alınması açısından oldukça önemlidir. 

Hayalinizi süsleyen ve büyük bir heyecanla aldığınız gelinliğinizi evinize ister düğünden 1 ay önce getirin isterseniz de düğüne 1 gün kala hiç farketmez, her şekilde gelinliğinizi yukarıda, etekleri yere değmeyecek bir şekilde asmanız gerekir. Dolap kapağı, tavandaki bir çengel veya kapı üstüne de asılabilir. Taşıma esnasında kullanılan kılıftan çıkarmadan, eteğin tüm katmanları havalandırılmalıdır. Asitsiz özel kâğıtlara sarılarak da saklanabilir. Ayrıca üzerini temiz bir çarşaf ile hafifçe örterseniz toz veya olası bir kirlenmeyi önlemiş olursunuz. Hayatınız boyunca sahip olacağınız en anlamlı kıyafetiniz olan gelinliği özenle korumanız düğün günü yaşanacak olası aksiliklerin önüne geçmesini sağlayacaktır.

BRIDAL
DRESS
WEDDING DRESS